Lid worden ?

Ben je nieuw in Arendonk en op zoek naar een vereniging om je muzikale talenten te ontplooien, om je eerste muzikale stappen te zetten of om te ontdekken of er muziek in je zit?

Ben je geboren en getogen in Arendonk maar is het er nog niet van gekomen om je muzikale talenten aan de buitenwereld te tonen, heb je de muzikale stap nog niet durven zetten of weet je niet of muziek iets voor jou is?

Laat zoon- of dochterlief zich helemaal gaan als er muziek door je huis galmt, volgt hij/zij les aan een muziekacademie of is hij/zij op zoek naar een toffe vereniging om samen met leeftijdgenootjes muzikaal bezig te zijn?

Allemaal redenen om de grote muzikale sprong te wagen.

De absolute beginner, en leeftijd is helemaal niet belangrijk, wordt via de Muziekacademie van Turnhout ondergedompeld in een boeiend verhaal over noten, toonladders, ritmische loopjes en zoveel meer. Nadat de basiskennis verteerd is, kan de stap naar een instrument gezet worden. En dan maar hopen dat je geen last hebt van keuzestress want onze fanfare biedt een waaier aan mogelijkheden om je muzikaal te laten gaan. Eens de keuze gemaakt, zullen de leraars van de academie je overladen met ‘tips & tricks’ om het beste uit jezelf en je instrument te halen.

En dan ben je echt vertrokken want eens je je instrument beheerst, zullen de ‘Galmkes’ van ons opleidingsorkest je met open armen ontvangen. Er gaat immers niets boven ‘samen in harmonie musiceren’. Je krijgt de kans om te leren hoe jouw partij moet passen in een muzikaal geheel en fouten maken mag want als je die daarna kan verbeteren, is de voldoening des te groter.

En je krijgt nog meer voldoening als de dirigent vindt dat je de stap naar de ‘grote’ fanfare’ mag zetten. Aan de slag gaan bij de ‘grote jongens en meisjes” … een extra uitdaging in een geweldige vriendengroep!

Wil je na een muzikale pauze van enkele jaren de draad terug opnemen en kan je wel een ‘opfris-cursus’ gebruiken … ook daarvoor kan je bij de ‘Galmkes’ terecht en als je instrument voor jou geen geheimen meer heeft, zou het zomaar kunnen dat je meteen een plekje krijgt in de ‘grote’ fanfare. Geef ons een seintje en onze professionele dirigent bekijkt samen met jou hoe het verder kan.

Mocht ‘blazen’ niet echt je ding zijn dan is ‘slaan’ dat misschien des te meer.

In dat geval is onze drumband ‘your place to be’. Je wordt er opgeleid om trommelend de fanfare te begeleiden bij uitstappen door de Arendonkse straten. Kennis van notenleer is geen vereiste en dus is gewoon proberen een top idee!

En dan hebben we nog een heel hechte groep van super gemotiveerde muzikanten onder leiding van een al even super gemotiveerde dirigente die elk op hun niveau de toehoorders inpalmen met hun aanstekelijk enthousiasme. Samen met enkele begeleiders vormen zij ‘EchoW’, ons G-orkest dat sinds 2018 een volwaardige afdeling van onze vereniging is. Zij hebben al diverse optredens achter de rug met telkens alleen maar positieve commentaren als gevolg.

Je merkt het … ‘Koninklijke Fanfare Wampegalm’ is ondanks haar 100ste verjaardag springlevend, heel gevarieerd en jong van hart. Elke muzikale ziel, wat de leeftijd of het niveau ook moge zijn, is van harte welkom om lid te worden van onze grote ‘wampegalm-familie’.

Interessant om te weten: instrumenten worden door de fanfare gratis ter beschikking gesteld (maar je bent uiteraard ook welkom met je eigen instrument) en als leerling van de muziekacademie krijg je een tegemoetkoming voor het inschrijvingsgeld. Komt daar nog bij dat het vak ‘samenspel’ aan de academie vervangen kan worden door de wekelijkse repetities van de fanfare.

Interesse? Neem contact op en je krijgt spoedig bericht hoe het verder gaat.

Instrument kiezen? Ga naar keuzestress voor de mogelijkheden.

repetitie grote fanfare

 • dinsdag 19u45 – 21u45
 • zaal Renova
 • Koeistraat 10 – Arendonk

repetitie Galmkes

 • zondag 10u00 – 11u15
 • zaal Renova
 • Koeistraat 10 – Arendonk

repetitie drumband

 • tweewekelijks
 • zondag 11u15 – 12u00
 • zaal Renova
 • Koeistraat 10 – Arendonk

repetitie EchoW

 • tweewekelijks
 • zaterdag 10u00 – 11u00
 • zaal Ontmoeting
 • Park Deroissart 2 – Arendonk