Flashmob - terugblik

De gemeente Arendonk nodigde alle bewoners uit om op zondag 8 januari tussen 11u00 en 13u00 het nieuwe jaar feestelijk in te drinken. Een mooi initiatief en het bandje op het podium en het zonnetje aan de hemel zorgden ervoor dat het gezellig toeven was op park Deroissart.

Dat 2023 ook voor ons, ‘wampegalmers’, een topjaar wordt … daar werden onze dorpsgenoten in de laatste week van 2022 al van op de hoogte gebracht. In elke brievenbus werd een flyer gedropt met het volledige feestprogramma en langs de invalswegen werden banners opgehangen waar niet naast te kijken valt.

Met ‘teveel reclame kan geen kwaad’ in het achterhoofd werd nog een muzikaal extraatje tevoorschijn getoverd en de nieuwjaarsreceptie was daarvoor ‘the place to be’.

De webmaster ging een kijkje (en een foto) nemen in een soort van 'opslagruimte' en daar werd duidelijk dat de instrumenten vol ongeduld op hun muzikanten lagen te wachten. Al snel kwamen die tevoorschijn en werd er 'warm geblazen'.

Stipt om 12u00 hield het bandje op het podium het voor bekeken en zette onze drumster zich achter haar drumstel. Samen met onze dirigent begon zij aan ‘Joy, Peace and Happiness’.
Na enige maten werden zij vergezeld door andere slagwerkers en kwamen de bassen met hun imposante bombardons ook in het vizier. En toen ging het snel.

Van links, van rechts, zelfs van achter het podium kwamen groepen muzikanten aangestapt of aangehuppeld om hun klanken te mengen met de rest.

Als laatste verschenen enkele jonge ‘wampegalmers’ die met hun spandoek duidelijk maakten wat de bedoeling was van dit onverwachte muzikale intermezzo. Fanfare Wampegalm bestaat in 2023 100 jaar!

En omdat muzikanten die de smaak te pakken hebben moeilijk van ophouden weten, begonnen ze na de laatste maat terug helemaal vooraan. Twee voor de prijs van één!!

Ook degene die nog niet op de hoogte waren van '100 jaar Wampegalm' waren nu helemaal mee.