Lenteconcert

'Viva de Wampegalm' of zoals het enthousiast door heel de zaal werd meegezongen 'vivaaaa de Wampegalm'

Daarmee werd de toon gezet van ons Lenteconcert' op 29 april 2023.

‘100 jaar’ kroop als rode draad door het programma waarbij alle leden van de fanfare aan bod kwamen.

De drumband zorgde buiten voor een ritmische ontvangst van de bezoekers die daarmee meteen in de juiste stemming waren.

Binnen hadden de Galmkes zich al warm geblazen en vol goede moed mochten zij om 20.00 uur het spektakel openen.
Jong talent dat de toekomst muzikaal tegemoet gaat ... het inspireert iedereen.
Het klonk sprankelend, het klonk jeugdig, het klonk vrolijk, kortom het klonk zoals het hoort te klinken.

Nadat hun welverdiend applaus was weggeëbd, mochten 'de groten' het podium op voor hun muzikale 'terug-in-de-tijd-reis'.

Het wereldnieuws van de laatste honderd jaar werd gekoppeld aan het decennium waarin het zich voordeed en fanfare-weetjes van die periode zorgden voor leuke anekdotes.

Tijdens de welverdiende pauze waren de dames en heren met de gele polo's druk in de weer met het 'verbouwen' van het podium. En gelijk hadden ze want de muzikanten van 'E<choW', het G-orkest en de jongste telg van de fanfare-familie, stonden te popelen om hun kunnen te laten zien en horen. En dat 'zien' mag je echt letterlijk nemen want het is een lust voor het oog om te zien hoe enthousiast zij musiceren en vooral hoe zij er zelf voor 200% van genieten.

En als ze dan ook nog eens samen met 'de grote fanfare' aan de slag mogen dan is hun avontuur helemaal compleet. 'Viva de Wampegalm' was ongetwijfeld tot ver buiten De Garve te horen want hun enthousiasme stak de hele zaal aan. Iedereen zong, schreeuwde of riep mee! Onze zelfgeschreven tekst werd waarheid want:

We zijn er weer bij,
we blijven net niet kalm.
Via de Wampegalm.

We houden van het leven,
de liefde en muziek. We gaan nog niet naar huis want jullie zijn een fijn publiek.

Eens de rust was weergekeerd en het podium weer verbouwd was, kreeg de fanfare 'hulp' van de drumband voor onze feestmars van vijfentwintig jaar geleden. 'Wampegalm 75' werd van extra tromgeroffel voorzien en klonk dus geweldig!

Daarna mochten 'de groten' weer alleen aan de slag om de resterende decennia muzikale eer te bewijzen. Met 'Abba Gold' kwam er een einde aan een muzikaal sprookje al was het echte einde weggelegd voor een vlot bisnummer.

Eén grote 'wampegalm-familie' waarbij iedereen op zijn of haar niveau zijn of haar muzikaal talent de zaal in blies of sloeg ... feestzaal De Garve was voor één avond een heel groot huis vol heerlijke muziek.

Eén van de mooiste complimenten dat na afloop onze richting uitkwam:
'Je ziet dat bij de Wampegalm meer telt dan alleen de muziek. De samenwerking tussen de verschillende groepen en de muzikale vriendschap die daardoor ontstaat, laat de vereniging stralen in al haar glorie.'

Hopelijk was jij getuige van deze prachtige avond maar mocht je het spektakel gemist hebben dan geeft deze terugblik je wel een idee van hoe geweldig, enthousiast en, op sommigen momenten, 'net niet kalm' het er aan toe ging.

En heel misschien heeft onze heerlijke 'trombonist' of een sprankelend 'triangeltje' wel bijgedragen aan die gezelligheid.

Aan allen die er waren: dank voor je aanwezigheid.

En mocht je zin gekregen hebben om in de toekomst samen met ons op het podium te zitten? Dat kan!
Meer info op 'kom er bij' en 'keuzestress'.