Open repetitie

Echt helemaal 100 jaar werd de fanfare op vrijdag 7 juli en dat moest, exact 10 decennia later, natuurlijk gevierd worden. Omdat het muzikale ‘Wampegalm-sprookje’ bij café De Voskens begon, moesten we niet lang nadenken om een gepaste feestlocatie te vinden. De uitbaatster zag het helemaal zitten om ons verjaardagsfeestje op 7 juli bij haar te vieren.

Het werd een open repetitie in de buitenlucht met publiek en dat was toch wel net ietsje anders dan anders. Repeteren in de buitenlucht was niet echt nieuw ... corona weet je wel toen binnen repeteren ten strengste verboden was ... maar repeteren met publiek, dat voelde bij sommigen toch wat vreemd aan.

Om 20 uur gingen we van start en zo ergens halfweg mocht onze drumband voor ritmische ondersteuning zorgen. Ook van de partij waren de muzikanten van E<choW die hun 'Viva de Wampegalm' nog steeds vol overgave laten horen.

Iets na 21.00 u zat de repetitie erop en dan kon ons feestje echt beginnen. Getuige daarvan de verjaardagstaart ... en nog een taart ... en nog één ... en dan nog lekkere cake ... en dat samen met een drankje en een gezellige babbel ... een mens zou voor minder met een brede lach rond lopen.

Top feestje om de eerste honderd jaar van de Wampegalm in de bloemetjes te zetten.

En voor onze ere-voorzitter René moet dit ongetwijfeld een emotionele avond geweest zijn. Zijn vader was 100 jaar geleden immers één van de stichters van onze fanfare.

En of hij genoten heeft!
Tof dat hij er bij was om met ons mee te vieren.