Openingsconcert & lichtshow

Vrijdagavond 13 januari 2023 … op het marktplein in Arendonk was duidelijk iets gaande.
Voorbijgangers stelden zich misschien wel vragen bij het zien van een hoogtewerker die enkele ‘niet-hoogte-vrezers’ richting de eerste verdieping van het gemeentehuis bracht.
Aan de andere kant van het marktplein speelde zich een zelfde tafereel af.

Op hetzelfde moment, maar niet zichtbaar voor de buitenwereld, kreeg ook zaal Renova een ware make-over.

Na gedane arbeid was een drankje een verdiende beloning en vanaf dan was het aftellen, wachten en hopen dat het weer ons goed gezind zou zijn voor ons knallend en flitsend openingsconcert op zaterdag 14 januari.

Bij het krieken van die dag zag het er eerder nattig uit. ‘Buienradar’ zal het geweten hebben want meer dan eens werd hij geraadpleegd in de hoop op enige beterschap maar helaas, telkens weer bleef hij bij zijn eerste standpunt en dat was regen, veel regen en dat de hele dag door. Dat er die avond in Arendonk een feestje gepland was, kon hem blijkbaar niet op andere gedachten brengen.

Ondanks dat de wolken heel veel water verzameld hadden en dat met een gezapig tempo los lieten, bleven wij ons positieve zelf. De soundcheck om 17u00 klonk geweldig en er was dus geen reden om ons humeur te laten verpesten door de nattigheid. Terwijl de instrumenten even op adem konden komen, was er nog een half uurtje om helemaal ‘in the mood’ te komen.

Rond 18u00 vertrok op drie plaatsen in het dorp een jeugdig groepje met toeters en bellen, veel lawaai dus, richting marktplein dat voor de gelegenheid verkeersvrij was gemaakt.

Al snel wisten meer en meer dorpsgenoten ons ook te vinden, gewapend met paraplu’s, regenjassen en poncho’s. Bij het aanschouwen van zo’n grote belangstelling, gaat een ‘muzikanten-hart’ net ietsje sneller slaan.

En dan … klokslag 18u30 … de straatverlichting gaat uit … het spektakel begint!

Op de tonen van ‘Also sprach Zarathustra’ blazen de muzikanten van de fanfare het feestjaar in gang.
Spots in en buiten de kiosk dansten hun dans op het ritme van de muziek en gaven kleur aan de klanken van de verschillende instrumenten.

Na mooie felicitaties van onze burgemeester ging het spektakel verder met ‘Baba Yetu’ en ook toen dansten de kleurrijke spots alle richtingen uit. Ook de gevels van de gebouwen links en rechts kwamen meermaals aan de beurt.

‘The Olympic Spirit’ werd op dezelfde manier naar een hoger niveau getild. Licht en geluid vormden één harmonisch geheel. Uiteraard moest ook de afsluiter ‘Let me entertain you’ niet onderdoen voor zijn ‘voorgangers’. De slotnoot was een ware apotheose van een klank- en lichtspel waar wij als vereniging erg trots op mogen zijn.

Na een kort dankwoord van onze voorzitster galmde een deel van ‘Let me entertain you’ nog een keer over het marktplein en ook toen waren de “ooh’s” en de “aah’s” overal te horen!

Ondanks dat de koppige nattigheid niet wilde wijken, hebben wij er samen met de aanwezigen heel erg van genoten. Een topper waarmee ons feestjaar groots ingezet werd.

Daarna ging het richting zaal Renova die in 2023 ook 100 kaarsjes mag uitblazen. Deze feesttempel is al jaren onze thuisbasis voor repetities en vergaderingen en dus ideaal om daar onze ‘trombonist’ en ons ‘triangeltje’ officieel voor te stellen.

Ze gingen vlotjes over de toonbank! Goedgekeurd dus door het grote publiek!

Met deze receptie die naadloos overging in een generatiefuif kwam er een einde aan een feestelijke zaterdag 14 januari 2023.

Met bewegend beeld en bijpassend geluid komt de lichtshow weer tot leven.

Op naar ons volgende evenement en ook daar kan jij weer bij zijn.

Op 'Muzikaal programma' en 'Randanimatie' vind je alle info.