Ontvangst door de burgemeester en het schepencollege

Op zaterdag 28 oktober was het tegen 14.00 u verzamelen geblazen aan het gemeentehuis. Burgemeester Kristof Hendrickx en het schepencollege hadden onze honderdjarige fanfare uitgenodigd op het gemeentehuis en daar gaven wij graag gevolg aan. Iedereen had zijn/haar specifieke uniform aangetrokken en zo werd het een bonte mengeling van 'stijf in het pak' tot groene, blauwe en gele polo's die verwijzen naar onze drumband, de Galmkes en ons G-orkest Echow. Vooraleer het gemeentehuis te betreden, werd een groepsfoto gemaakt waarop die bonte kleuren meer dan duidelijk zijn. De burgemeester en de schepenen zagen het helemaal zitten om mee te poseren.

Dan ging het richting hoofdingang waar elk lid van onze vereniging persoonlijk verwelkomd werd door onze burgemeester.

In de mooie raadzaal vond iedereen een plekje en onze ere-voorzitter René was wat fier dat hij op 94-jarige leeftijd naast onze burgervader mocht zitten. We kregen een mooie speech met hier een daar een knipoog maar ook met heel veel waarheid en veel lof omdat 'de Wampegalm' een vereniging is waar iedereen welkom is en waar iedereen het met iedereen goed kan vinden. Top clubke dus!

Nadat de burgemeester 'uitgespeecht' was, nam voorzitster Mieke het woord. Uiteraard had zij veel lof voor 'haar' muzikanten maar een 'dikke merci' voor het gemeentebestuur mocht natuurlijk niet ontbreken.
Zonder praktische ondersteuning hadden ons muzikaal programma of de randanimatie er toch iets minder spectaculair uitgezien.

Daarna volgde er nog een klein muzikaal intermezzo en kreeg onze voorzitster een bloemetje van de burgemeester. Dan met z'n allen op weg naar een aanpalende zaal maar vooraleer daar 'binnen te treden' mocht iedereen zijn/haar naam noteren in het 'gulden boek'.

Een hapje en een drankje bij gezellig nakaarten waren een mooie afsluiter van deze namiddag.

Dank aan de burgemeester en de schepenen voor de sympathieke ontvangst.