Broekkant Kermis

Onze in eigen dorp wereldberoemde ‘smul-driedaagse’ wordt op 18, 19 en 20 augustus 2023 overgoten met een extra eeuwfeest-laagje.

Uiteraard worden er weer honderden kilo's mosselen aan de man en de vrouw gebracht, vergezeld van onze nationale culinaire trots ... frietjes dus. De 'niet-mossel-eters' en de jongste bezoekertjes kunnen hun keuze maken uit de 'niet-mossel-gerechten'.

Samen met de gebruikelijke kienavond, dansnamiddag, jeugdfuif en het muziekfestival met bevriende orkesten wordt deze driedaagse een feestelijke topper.

Onze 'trombonist' en ons 'triangeltje' staan al koud!

Intussen zit onze smul-driedaagse erop. Het was een topweekend waar overheerlijke mosselen alom tegenwoordig waren. Naast deze lekkernij werd de kienavond op vrijdag ook zeer gesmaakt. Een volle tent zorgde voor een enthousiaste sfeer.

Zaterdagavond was fuif-avond en met de Arendonkse groep Swizzle was succes verzekerd. Ook nu weer een volle tent met jeugd en iets oudere jeugd met gezelligheid als rode draad. DJ Uncle Benz zorgde op het einde van de avond voor de finishing touch.

En toen kwam zondag en ook dat was wat wij hoopten dat het was. Vanaf 12 uur traden verschillende bevriende muziekverenigingen op en de combinatie van hun muzikale deuntjes en het (iets te) warme zonnetje zorgde voor een enthousiast terras.

Uiteindelijk werden 930 kg mosselen aan de man en vrouw gebracht en tel daar nog de frietjes of brood met vidé of stoofvlees en de snacks bij en dan kan je wel zeggen dat wij op onze driedaagse heel wat hongerige magen gevuld hebben.

Dank aan allen die langskwamen!