Feestdrankjes

'Geen klank zonder drank' ... een uitspraak uit ver vervlogen tijden toen muzikanten na een repetitie of een optocht door het dorp meer dan eens (een deel van) de rest van de dag in een of ander café doorbrachten.

Gelukkig ligt die tijd intussen ver achter ons en is 'klank' veel belangrijker geworden dan 'drank' maar voor een honderdste verjaardag mag een heerlijk drankje natuurlijk niet ontbreken.

Speciaal voor ons eeuwfeest werd een stevig blond biertje gebrouwen dat heel veel gelijkenis vertoont met één van de instrumenten die onze fanfare rijk is.  En laat het nu net dat instrument zijn dat inspirerend werkte voor de naam van ons verrukkelijke gerstenat.

Uiteraard laten we de 'niet-alcohol-drinkers' niet in de kou staan, oftewel laten we hen geen dorst lijden. Ons sprankelend fris sapje dat ook zijn naam vond bij één van onze instrumenten, zal zeker in de smaak vallen.

Na een klik op de foto's wordt het duidelijk hoe onze feestdrankjes aan hun toepasselijke naam gekomen zijn.

Tijdens de receptie na het openingsconcert worden ze voor de eerste keer geschonken maar ook nadien kan je er nog van genieten want tijdens ons feestjaar duiken ze geregeld op.