Klankenroute

'Mens sana in corpore sano' oftewel 'een gezonde geest in een gezond lichaam’ … belangrijk voor elke muzikant en bij uitbreiding voor iedereen.

Onze klantenroute is dus een ideaal en vooral gezond tijdverdrijf om met heel je gezin van te genieten.
Trek je 'stap-schoenen' aan en ga op pad voor een tocht van 6 km waarbij je onderweg verwelkomd wordt door twaalf instrumenten met telkens een andere klankkleur.

Volg de instructies in de brochure of laat je inspiratie de vrije loop en misschien ontdek je meer muzikaal talent in jezelf dan je ooit had durven dromen en heeft 'De Wampegalm' er een muzikant bij.

Voor de niet-kaartlezers werden er op de plaatsen waar gekozen moet worden voor links, rechts of rechtdoor pijlen aangebracht zodat verdwalen zo goed als onmogelijk is.

Uiteraard is het parcours ook toegankelijk voor buggy's en rolstoelgebruikers.
Ergens halfweg na klanktoestel 4 kom je een splitsing tegen.

De 'wieltjes-wandeling' die aangeduid wordt met een 'wieltjes-pijl' gaat daar naar rechts en het andere parcours loopt er rechtdoor.
In de buurt van klanktoestel 8 komen beide wandelingen weer bij elkaar.

Iedereen kon van 1 mei tot en met 31 augustus genieten van deze muzikale ontdekkingstocht en van de natuur die uitnodigend werkte om op stap te gaan. Maar helaas moesten wij ook vaststellen dat sommige klanktoestellen plots niet meer deden wat er van hen verwacht werd, niet dat ze niet van goede wil waren, integendeel, maar wel omdat er mensen rondliepen die het nodig vonden om hier en daar vernielingen aan te brengen. Onze flessenxylofoon werd zelfs zo erg toegetakeld waardoor het door de rondslingerende glasscherven niet meer veilig was. Er zat niets anders op dan hem te demonteren en te verwijderen. Ook het laten verdwijnen of doorknippen van de pijlen bleek een 'interessante bezigheid' te zijn.
Eindigen doen we met: dank aan allen die hun steentje bijdroegen om deze muzikale tocht te bedenken en uit te werken en aan de Arendonkse handelaars die de brochure met routebeschrijving en interessante info aan de man/vrouw brachten.
En uiteraard ook dank aan alle wandelaars die ons na hun '6 km stappen' overladen hebben met complimentjes als 'wat mooi gedaan', 'tof voor de kinderen', 'interessante achtergrond informatie', 'wegens prima tijdverdrijf hebben we de toch meerdere malen gedaan', ...