wegens succes verlengd !!

Tentoonstelling

Een terugblik in de tijd visueel voorstellen geef een meerwaarde aan de geschiedenis van onze fanfare.

Foto's, verslagen, instrumenten, uniformen, ... bijna alles wat van toen tot nu nauw met onze vereniging verbonden was en nog steeds is, werd bij elkaar gezocht.

De medewerkers van het Heemhuis waren meteen enthousiast over onze plannen en dankzij hun gastvrijheid mochten wij onze 'geschiedenis' bij hen uitstallen. En het bleef niet bij 'uitstallen' alleen want terwijl de ogen rondkeken, konden de oren genieten van de muzikale omlijsting van één van onze groepen.

Ons G-orkest 'E<choW' kreeg de eer om op zondag 28 mei de tentoonstelling plechtig en vooral muzikaal te openen. Enthousiast als altijd gaven de muzikanten het beste van zichzelf. Zou dat enthousiasme het gevolg zijn van hun 'dirigente' Els die als geen ander weet hoe ze haar liefde voor de muziek weet door te geven? Wetenschappelijk bewezen is het waarschijnlijk niet maar iedereen die haar tijdens een optreden in de gaten heeft, weet wel beter. Een topper die haar muzikale toppers laat genieten en daarmee ook alle toeschouwers!

Op zondag 25 juni waren de muzikanten van de Galmkes, ons opleidingsorkest, paraat om de bezoekers muzikaal te begroeten. Dat het eind juni warm kan zijn, is bekend maar zo warm??? Het was puffen en zweten maar dat hield de instrumenten, en gelukkig ook de muzikanten, niet tegen om er een geslaagd optreden van te maken.

En toen kwam zondag 30 juli en die was nat ... en droog ... en weer nat ... en weer ... maar voor de muzikanten van 'de Wampegalm' was dat geen reden om niet te spelen. Zij en hun instrumenten kunnen wel wat druppeltjes hebben maar toen er teveel druppels naar beneden kwamen, werden er toch drogere oorden opgezocht al kon dat de pret niet bederven. Eens de druppels op waren, werden de stoelen gedroogd en ging het concert weer verder.

Binnen in het heemhuis werden foto's, krantenknipsels, oude uniformen, instrumenten, affiches ... aandachtig bekeken en uiteraard waren de foto's de favoriete 'bezienswaardigheden'. Meer dan eens hoorden we 'o ja, die was vroeger ook nog bij de fanfare' of 'precies toch wel heel wat jaren geleden' en 'tof dat alle leeftijden welkom zijn' ... maar vooral 'waar is de tijd?'
Op en top nostalgie dus.

Menig bezoeker sloot het bezoekje aan het Heemhuis af met een drankje en onze 'trombonist' en ons 'triangeltje' waren daarbij zeer gegeerd.

Drie nostalgische zondagen voor ex-wampegalmers en ook voor veel bezoekers die op de talrijke oude en iets minder oude groepsfoto's op zoek gingen naar familieleden die ooit het wampegalm-uniform gedragen hadden.

De tentoonstelling zat er dus op ... maar eigenlijk ook weer niet want wegens succes werd een extra bezoekdag toegevoegd op zondag 27 augustus. Daarna gingen de deuren echt dicht ... maar enkel die van onze tentoonstelling want de deuren van het Heemhuis blijven elke laatste zondag van de maand geopend.